boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Monday, November 21, 2011

Kenapa Air Kelantan Kotor ? Ini jawapannya
Sumber Video hanief.blogspot.5 comments:

 1. ISA: Maaf PAS ! Rakyat semakin bijak!


  Nampaknya Penerangan Pemuda PAS cuba memperbodohkan rakyat tentang tindakan ISA yang dikenakan keatas sekumpulan individu di Sabah. Sedangkan penggunaan ISA jelas tidak salah dari segi undang2 mahu pun moral pada saat ini.
  Pertamanya mereka yg ditahan bukannya tahanan politik. Hanya PAS yg cuba mempolitikkan isu ini.

  Kedua, mereka yg ditahan disyaki cuba menubuhkan kembali kumpulan militan yang boleh mengancam keselamatan penduduk pendalaman Sabah. Takkan kerajaan mahu tunggu beberapa nyawa melayang baru mahu diambil tindakan.

  Ketiganya, ISA belum dimansuhkan. Hanya boleh dimansuhkan di Parlimen. Jadi apa salah ISA digunakan demi nyawa dan keselamatan rakyat.

  Cukuplah pembangkang menabur fitnah dan langsung tidak membantu kerajaan dan rakyat.

  Pemuda PAS wajar diam dari memperbodohkan diri mereka. Kerana rakyat semakin bijak menilai dan bukannya bodoh seperti kamu !!!

  Posted by RockY-MY at 5:05 PM

  ReplyDelete
 2. Monday, 21 November 2011Sah Kelantan bela E - coli

  Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menepis dakwaan laporan akhbar Mingguan Malaysia bahawa bekalan air di Kelantan menunjukkan pencemaran tertinggi berbanding negeri lain.

  Nik Aziz berkata, berdasarkan lampiran surat yang dihantar Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) kepada Pengurus Besar Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) pada 30 Oktober lalu, Kelantan mencatatkan kandungan bakteria E-Coli yang terdapat dalam air terawat hanya sebanyak 0.88 peratus.

  - Posted using BlogPress from my iPad

  Posted by . at 6:20 PM

  ReplyDelete
 3. Saya melihat Nik Aziz tidak memberi jawapan dengan tepat, dia selalu mengalih kepada masalah sampingan. Saya teringat suatu masa dulu ada pemberita bertanya mengapa PAS berkawan dengan DAP. Dia hanya menempelak pemberita tersebut dengan mengataka "mu boleh berkawan dengan MCA".

  Dengan lain perkataan kalau UMNO boleh buat sesuatu perkara, maka mengapa PAS tak boleh mengikutinya, pada hal UMNO berkawan dengan MCA kerana dipaksa oleh penjajah sebagai syarat untuk mendapat kemerdekaan.

  Jelas disini bahawa PAS berkawan dengan DAP atas kerelaan sendiri dan untuk merebut kuasa. Persoalannya sanggupkah orang-orang Melayu di menerima BUKAN Melayu sebagai Perdana Menteri.
  Dimana maruah orang melayu sebagai peribumi negara ini hendak di sembunyi.

  ReplyDelete
 4. Bhai MM...

  Hahaha... TGNA punya statement memang best... "Mu Kerajaan Pusat... Ambo Kerajaan Lutut" .... hahaha

  ReplyDelete
 5. Terimo kasih sebab demowak tubik cerito nih. Kawe meme sokong kenyataan To Guru Nik Aziz bahawasanyo air di Kelate sememenyo bersih. Nih kawe nok oyak ko demo, demo pernoh sapa ko dok di Koto Bharu, kalu demo nok tra, demo gi ko Taman Mesiro di Kedai Lalat kawasan dimano demo ake tengok permasalahan ore taman tu. Bekalan air tak dok, air hok dibekalkan pulok warno kuning, untuk mendapat bekalan air setaip rumoh keno beli enjin sendiri dan tangki spare yang mano kos dio mencecah duo ribu ringgit. Kebanyakan ore situ semuo ore susoh. Soalan kawe ko demo, gapo hok KEBAJIKAN Tok Guru Nik Aziz nga ore PAS buat pada rakyat disitu. Nok kato kawasan BN buke sebab rumoh adik kandung Nik Aziz pon ado di situ sekali dan Nik Aziz selalu gi rumoh adik dio. Nik Aziz buat BUTO MATO NGA BUTO PERUT jah bila gi situ.

  Kebajikan tahik aye ore panggil kalu demo nok tahu. Kawe cabar demo gi melawat ko Taman Mesiro dan banyok tempat lagi baru demo tahu.

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari