boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Wednesday, March 27, 2013

Kumpulan Ulama baru muncul PRU13 - Pecah undi melayu?

Mereka-mereka ini semua berlatarkan berilmu agama,, termasuklah salah seorangnya Timbalan Mufti Perak...

Tetapi apakah cukup dengan sekadar alasan untuk pilih calon berwibawa...


SHAH ALAM: Pengerusi Majlis Ulama Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Dr Aznan Hasan berkata pengundi Islam wajib mengundi calon muslim pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan datang.

Katanya perkara itu bagi mencapai matlamat politik Islam sekaligus mendaulatkan kedudukan agama Islam.

"ISMA berpandangan calon muslim berwibawa lebih layak dipilih menjadi wakil rakyat berbanding calon bukan muslim. Hal ini kerana matlamat politik Islam adalah untuk mendaulatkan kedudukan agama Islam dan ia mustahil dapat dilaksanakan dengan baik tanpa pemilihan Muslim yang berwibawa.

"Oleh itu, para pengundi muslim diwajibkan mengundi calon muslim sekiranya sesuatu kerusi DUN atau parlimen ditandingi oleh calon muslim berwibawa dan bukan muslim," katanya yang dipetik daripada satu kenyataan media.

Kata beliau lagi, faktor kredibiliti calon perlu lebih diambil berat berbanding faktor parti bagi mengangkat pemimpin Islam sebenar.

"ISMA juga menyeru supaya faktor calon Muslim yang berwibawa lebih diambil kira berbanding faktor parti kerana hanya calon Muslim berwibawa mampu memimpin negara dan rakyat ke arah yang lebih baik, menurut kacamata Islam.

"Oleh itu juga, para pengundi perlu menilai secara menyeluruh latar belakang calon supaya hanya calon yang berwibawa sahaja dipilih menerajui kepimpinan negeri dan negara," katanya.

Aku tak mau nak ngomel merapu panjang-panjang... cuma nak tanya satu sahaja,,, apakah semua Ostad-ostad dari Isma yang bakal nak jadi calon PRU13 ni, dah konfom masuk syurga ka?.. 

6 comments:

 1. ISMA cium jubur umNO bolehlah...nasihat najib dulu lah bodo...

  ReplyDelete
 2. Salam Manjungmari

  Biorle demer nak bertanding kawasan DAP dan MCA. Sebab kat situ takde calon Melayu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikum salam Yong...
   Ikut ceritanya... Parliemn Lumut.. Pkr Melayu lawan dengan MCA .. Demer nak bertanding.. calonnya Ustaz Zambry Hashim (Timbalan Mufti)... itu yang saya dengar cerita...

   Kalau tempat MCA - DAP,, demer tak maunya,, buat apa dah tentuhilang wang pertaruhan...

   Delete
 3. ISMA adlah cwgan hram umno, msuk PRU ats tiket bebas wajib kalah n hilang deposit sy berani potong telinga klu ISMA menang, biar aku n mb pahang sama2 tk ad telinga

  ReplyDelete
 4. sampai bila kita nak tanggung dosa...? sampai bila kita nak pilih seorang lelaki yg dayus sebagai pemimpin.....? adakah lelaki yg membiar n merelakan isterinya bebas bergerak x tutup aurat serta bersentuhan dengan yg bukan muhrim yg kita nak pilih sebagai pemimpin...? klu kita pilih jgk...tunggulah balasan dr ALLAH....

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari