boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Friday, December 7, 2012

Edisi Kantoi Pagi Jumaat - Saudara UMNO gagal di Pulau Pinang..

Konon-konon nya ada hati nak jadi hero rakyat, nak ambil kembali kepercayaan rakyat,, tapi sayang tak kesampaian...

Separuh jalan pun tak jejak rasanya,, ...kih kih kih...


Namun kut mana pun, puak ni tetap dapat pembelaan dari akhbar pencacai UMNO....

Seolah-olah kerajaan negeri Pulau Pinang yang melakukan kesalahan...


Kerajaan P. Pinang batal jual tanahKERAJAAN DAP Pulau Pinang akhirnya memutuskan tidak akan menjual kawasan tanah di Taman Manggis, George Town kepada BN.

GEORGE TOWN – Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang mungkin terpaksa melupakan hasrat membantu rakyat dengan membina Projek Perumahan Rakyat (PPR) di Taman Manggis di sini apabila kerajaan DAP negeri memutuskan untuk membatalkan tawaran menjual tanah tersebut.
Perkara itu dimuktamadkan dalam mesyuarat Exco Pulau Pinang semalam sekali gus menolak tawaran daripada Pengerusi BN negeri, Teng Chang Yeow untuk membeli tanah seluas 0.45 hektar itu pada harga RM22,407,300 kerana didakwa gagal mematuhi empat faktor utama.
Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang dalam satu kenyataan di sini mendakwa BN Pulau Pinang tidak ikhlas untuk membina rumah mampu milik ekoran kenyataan yang bercanggah daripada pemajunya, Taman Manggis Fasa 2 Development yang inginkan rumah berharga RM400,000 seunit.
Menurut kenyataan itu, Chang Yeow juga didakwa gagal menukar pengarah dan pemegang saham syarikat itu dengan namanya dan pemimpin-pemimpin BN Pulau Pinang seperti yang dipersetujui bahawa BN negeri yang akan membeli tanah tersebut.
“Dia juga gagal menyemak semula modal berbayar syarikat pemaju perumahan kepada nilai yang ditentukan oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan iaitu tiga peratus kepada Nilai Pembangunan Kasar (GDV).
“Akhir sekali ialah kegagalan BN Pulau Pinang untuk membayar baki 99 peratus atau RM22,183,227 pada 5 Disember 2012, walaupun tempoh lanjutan sebulan sudah diberi,” ujar kenyataan tersebut yang dihantar menerusi e-mel.


Artikel Penuh: http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1207&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz2EJgist6L 
Hakcipta terpelihara 


Teringat MCA bawa duit siap mesin kira duit..... konon.....sama standard dengan muka cibai  kat bawah ni....

1 comment:

  1. gambo ateh tu cino komunis yg bawah keleeeeng paria

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari