boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Wednesday, June 5, 2013

Ini Dia Watikah Malaysia negara paling aman !

Beberapa hari yang lalu, Ketua Polis Negara yan baru, tela melontar idea,,, penggunaan motosikal di kawasan ibu kota besar akan diharamkan,, untuk mengelak kejadian jenayah ragut..

Maka hari ini punya berita,,,KUANTAN, 4 Jun -- Pemilik kereta Abdul Rasol Mohd Tahir, 50, menunjukkan laporan polis selepas keretanya dilarikan penyamun di sini, hari ini.
Kereta Abdul Rasol telah dilarikan penyamun ketika meninggalkan kenderaan seketika di hadapan sebuah pusat beli-belah kira-kira 3.10 petang tadi.
Kereta tersebut turut dinaiki isteri dan anaknya bagaimanapun penyamun itu meninggalkan isteri dan anaknya di tepi jalan berhampiran Bukit Sekilau di sini. 
--fotoBERNAMA (2013) HAKCIPTA TERPELIHARA
KUANTAN, 4 Jun -- Pemilik kereta Abdul Rasol Mohd Tahir, 50, menunjukkan wang RM50 yang diberikan oleh menyamun kepada anaknya selepas meninggalkan isteri dan anaknya di tepi jalan berhampiran Bukit Sekilau di sini, hari ini.
Kereta Abdul Rasol telah dilarikan penyamun ketika meninggalkan kenderaan seketika di hadapan sebuah pusat beli-belah kira-kira 3.10 petang tadi.
--fotoBERNAMA (2013) HAKCIPTA TERPELIHARA

kira aman la tu, setelah di samun kereta,, ditinggalnya duit RM50,,, baik hati juga penyamun tu,,, 

Apa macam,, kat Kuantan pun dicadangkan juga haram guna motosikal,, 

Kalau haram motosikal dalam bandar-bandar besar  pun baguih juga,,, ganti dengan basikal,,, apa macam,, ada berani..6 comments:

 1. penunggang motosikal bukan semuanya penyamun,,
  pemandu kereta bukan semuanya bukan penyamun,,,
  yang berbaju bertali leher tu bukan semuanya bukan penyamun.,,,,

  ReplyDelete
  Replies
  1. tapi yang ada dalam kabinet tu.... agak2 penyamun harta rakyat ke dok...he3

   Delete
 2. kepala pailang besar ketua polis negara tu buat spekulasi xde akal,,bodoh piang nak mampos...tahi....ade ke patut ko haramkan apa yg xharam !!!!lu pikirlah susah rakyat nk ke sana sini cr makan halal/haram...koadebantu ke?????buto wak lu.....bnyk sgt haramkan sesuati perkara,,pi masuk neraka jahanam!!!!bljr agama dulu lah,,jgn nak haramkan apa yg xharamlah.....suma haram je....undang2 pu haram smpai KIAMATLAH.....haiyaaaaaa.....

  ReplyDelete
 3. marah pun tak berguna sudah bah, dia sudah diberi kuasa oleh mak bapak dia, biar le dia buat kerja ikut suka hati macam negara ni mak bapak dia yang punya

  ReplyDelete
 4. Abdul Rasol : Hamba Rasol
  nama yang diharamkan oleh islam..

  ReplyDelete
 5. baguih juga haramkan motosikal dlm bandar, gantikan dgn kuda atau keldai....pastu haramkan pula berkasut dan gantikan dgn berkaki ayam.
  Dgn cara itu boleh kurangkan jenayah,saman trafik dan bandar bertambah wangi dgn taik keldai....hahahaha.

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari