boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Monday, November 23, 2009

Halal VS Haram.

Salam sejahtera...

Dalam suasana Allah menguji hamba-hambanya dengan memberikan sedikit musibah, dengan secara sedar atau tidak, Dalam keadaan suasana seronok suka, menghadapi pengalaman hidup yang amat bermakna, umat-umatnya itu melakukan sedikit perbuatan-perbuatan yang tak sepatutnya mengikut hukum syarak.
Pasangan pengantin Amer Aizat Mahamod,25, dan Nurhasliza Mat Lazim,25, terpaksa meredah banjir untuk ke bersanding di atas pelamin akibat banjir yang melanda di Batu 21, Kampung Sungai Ular di sini, semalam. - GAMBAR: Rushdi Salleh (Gambar Utusan)

Kerana sayangkan baju cantik, baju pengantin, aurat terdedah... kalau kain basah boleh kering kembali, kalau bab aurat ni.. masyaallah.

Moga-moga kita semua akan dapat menghindari dari perkara sebegini berlaku....


3 comments:

  1. selak kak, jgn tak selak. bior kain tak basah asal nampak pangkal paha.......1malaysialllllllll

    ReplyDelete
  2. salam bro. saya rasa bro tak yah la tunjuk kan gambar tersebut, kerana itu boleh mengaibkan pengantin tersebut, walaupun saya faham, tuan nak tunjuk contoh kepada pembaca sekelian, namun disebalik gambar tersebut tuan pun dapat juga dosa kering kerana menyebar gambar yang tak elok ni. cadangan saya, untuk lain kali tuan takyah la tunjukan gambar gambar benda macam ni. zaman nabi dulu m baginda hanya bercerita dan tidk maklumkan siapa,dimana dan apa kebendanya.. waspadalah kita kalau nak bertemu dengan Allah dengan mudah. amin.

    ReplyDelete
  3. bini mu aku rase kl selak kain nk redah banjir sapa napok burik dia wat bulu tu...

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari