boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Tuesday, June 12, 2012

Gambar adik perempuan dirakam bertukar jadi ngeri....

Rasanya makhluk-makhluk asing ni datang dari Pulau Pangkor, cari tuan nya yang dipercayai berada di Ipoh..., perjanjian dah nak hampir tamat..... tapi tak jumpa tuannya bila malam?..!!!!. siang pula hantu tak boleh keluar.... ngeeee..

tak ada kena mengena dengan yang hidup.....  

ipoh
Gambar asal adiknya berdiri di Jalan Kuala Kangsar untuk mengabadikan 
perkataan IPOH sebelum pulang ke Sabah.

Wajah lembaga menggantikan imej pada rakaman wajah Belly.IPOH – Seorang pemandu lori tidak sangka gambar yang dirakam untuk kenangan menjadi sebaliknya apabila muncul lembaga berambut panjang menggantikan wajah adiknya.

Menceritakan kejadian pada malam Jumaat minggu lalu, La’aba Lata, 38, berkata, gambar tersebut dirakam atas permintaan adiknya, Belly Lata,22, untuk mengabadikan perkataan ‘IPOH’ sebelum pulang ke Sabah.

Menurutnya, gambar tersebut dirakam pada jam 9.30 malam di Jalan Kuala Kangsar bersebelahan dengan Kawasan Pelancongan dan Rekreasi Gunung Lang.

“Ketika merakamkan gambar, saya tidak nampak apa-apa namun, ketika Belly memeriksa kamera digital dalam kenderaan, dia terus menjerit sambil kata tidak mahu lihat lagi.

“Mulanya saya berasa pelik.

Setelah melihat dengan mata sendiri, kami lihat lembaga perempuan berambut panjang seolah-olah mahu terkam adik.

“Dalam gambar itu, wajah adik tidak kelihatan langsung,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di sini, semalam.

La’aba berkata, mereka juga turut diganggu sepanjang malam selepas tiba di rumah di Taman Chepor Impian.

“Saya pernah dengar kawasan tersebut tidak sesuai untuk anak-anak kecil kerana sering diganggu sehingga menangis tapi tak sangka, saya pula yang terkena.

“Namun, malam tersebut, rumah kami pula diganggu dengan bunyi orang berjalan di atas bumbung selain bunyi orang buka pintu. Nasib baik, kami diganggu malam itu sahaja,” katanya.

Katanya, semua rakan yang melihat gambar tersebut berasa terkejut dengan imej wajah lembaga tersebut yang jelas kelihatan apabila dibesarkan.


2 comments:

  1. The power of lossy compression!

    ReplyDelete
  2. memang muka dia camtu kot!! tak nampak hantu pun!

    tapi serius, mmg tak LAWA!

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari