boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Saturday, June 23, 2012

Zambry mempergunakan anggota TLDM untuk kekalkan jawatan MB Perak.

Bila aku buat posting Zahid Hamidi tak mau jawatan MB Perak selepas PRU13 nanti klik zahid-hamidi-tolak-jawatan-mb-perak.

Rasanya ada kebenarannya..., lihat sahaja banner dibawah.... Sebelum ini apa yang diwarwarkan Zambry akan bertanding di Parlimen Parit Buntar,, tetapi nampaknya sangkaan itu meleset..Zambry nak mula memperkemaskan kedudukannya di DUN Pangkor... 

Apa tujuan Zambry nak pergi berpolitik di kawasan perumahan anggota LLP TLDM,, nak menyelesaikan masaalah apa yang mereka hadapi, mana mungkin... tak masuk di akal... hampir 15 tahun aku dahulu duduk dalam tempat yang sama,, tak pernah ada pun seorang mana-mana ahli politik, tak kira UMNO atau pembangkang yang hadir untuk bertemu pengundi!!! 

Nak kata nak selesai masaalah kesusahan anggota, mereka bergaji tetap,, duduk dikuarter secara percuma, cukup selesa,, api dan air tak ada masaalah.., jalan raya cantik.., malah pernah di zaman aku dahulu,,, makna TLDM diubah menjadi (Tempat Lawatan Dalam Malaysia ). sebabnya cantik, kemas dan tersusun suasana dalam pengkalan tersebut ...

Dan yang menjadi paling malang sekali,, apa yang aku dengar,, semua anggota yang tinggal di dalam perumahan Pengkalan TLDM tidak dibenarkan keluar pengkalan pada minggu ini,,, kedatangan atau kehadiran mereka dimestikan atau pun juga diwajibkan..

Lihat sendiri aturcara besok...

Tergamak kamu Zambry nak menyusahkan anggota TLDM untuk kepentingan politik kamu... tunggu sahaja pada PRU 13 nanti,, siapa yang akan jadi calon untuk mengalahkan kamu dari arena politik Malaysia... Tungguuuuu... ,,, 3 comments:

 1. err.. tajuk banner tu salah tu.. tulis je terus "program pemimpin politik bersama tentera" abih cerita.

  sapa nak kacau? ini malaysia laa.. mak bapak UMNO yg punya.

  tak payah laa nak tunjuk baik bagi nama "program bersama rakyat"

  aku pun taktau sejak bila boleh masuk kem tentera buat ceramah!! kalau dan nama program tu mesti laa ada ceramah..kan? kan? apa kata jemput jaa alsultan sekali jadikan "program diraja pemimpin politik bersama tentera" kan sedap bunyinya tuu (@#$%^&*&^%$#@)

  ReplyDelete
 2. x-hantu laut ~ ko ni tk sedar diri lg ke...dh la mkn gaji krajaan pastu kerja krajaan.....ko ingat halal ke bg anak bini ko mkn....ingat la jasa tentera kita.....jgn jd mcm mat sabu dok sanjung komunis.....ko ni mmg bodoh ke atau buat2 bodoh....ni program pemimpin bersama rakyat....bukannya ceramah....ko ni mmg tk tau baca ke....mngkin cikgu yg ajar ko tu org PAS....bengong......tk tau nk nilai maksud program dgn ceramah......

  ReplyDelete
 3. puuiihhhh....tunggu penamaan calon ..klau haji imran jd calon kita sokong ramai2...

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari