boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Friday, September 28, 2012

Haiya.!.. Gua C/Inspektor Polis, manyak maluu wooo..

Standard perjalanan undang-undang di Malaysia, umpama sarang labah-labah,, kalau nyamuk, langau, lalat spesis serangga yang melintasinya sudah pasti sangkut melekat, tetapi kalau yang terbang tu besar  daripada itu pakai terkoyaklah sarangnya itu...IPOH, 28 Sept -- Anggota polis berpangkat C/Insp Ng Wei Boon, 37, menutup muka ketika keluar dari Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas dijatuhi hukuman penjara tiga tahun dan denda RM35,000 terhadap tuduhan rasuah melibatkan wang tunai RM7,000, empat tahun lepas.
Tertuduh bertugas di Cawangan Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat, Ibu Pejabat Polis Daerah Taiping, didapati bersalah iaitu secara rasuah memperoleh untuk dirinya wang tunai berjumlah RM7,000 daripada Ang Boon Kok supaya tidak mengambil tindakan ke atas Chew Seng Kok yang dikatakan menjalankan kegiatan ekor haram.
--fotoBERNAMA (2012) HAKCIPTA TERPELIHARA


Dia terlibat dengan ekor haram, terima duit suapan RM 7,000.. Denda RM35,000.00 dan 3 tahun Penjara... Standard C/Inspektor... 

Bagaimana dengan Ketua Polis Negera yang baru lagi bersara,, sewaktu menjadi Ketua Polis Johor, heboh menjadi buah mulut,, akhirnya Menteri tolong jawab tiada penyiasatan dilakukan.. 

Bagaimana pula dengan bekas MB Selangor, terlibat rasuah berjuta-juta, mahkamah jatuh hukuman.... alahai...ciput aja... ambik syarat jangan tak kena.itu pun masih dalam proses rayuan,, silap-silap mahkamah perseketun terima rayuan...bebaslah dia,, hangpa boleh tengok ajalah....

Jadi buat-buat abang-abang, adik-adik yang bertugas sebagai anggota Polis berpangkat C/Inspektor kebawah faham-faham,,,, janganlah dok nak ikut terjah semacam aja arahan-arahan bangang UMNO,,,

Oii ini bukan kali pertama,,, apa ceriat dengan dua ekoq lagi polis pengawal peribadi Najib, Koperal Sirul dan C/Insp Azilah,, orang lain dapat sedap,, depa ke tali gantung.... Fikir-fikir...  . 

4 comments:

 1. wahai polis2 kt luar cna skalian...ingtla kamu...jgn sesekali terjebak dgn gejala rasuah ni yerk...rasuah ni akan rosakkn ms dpn sndri & keluarga...ingtla kluarga sblm anda terpkir nk mntak@amik rasuah duit haram tuh...PDRM akan lbh d hormati tanpa rasuah!!!

  ReplyDelete
 2. Polis berpangkat C/Inspektor kebawah faham-faham,,,,

  pembetulan: satu bintang (sr asst. comm) ke bawah, silap2 2 bintang (dep. comm) pun tak lepas.

  ReplyDelete
 3. Tak boleh salahkan "anak kaki" pasal dia ikut contoh "kepala bapak" yang cekek juta2 dan sanggup jadi anjing kongsi gelap. Tengoklah muka kepala bapak dia, hitam berkarat sikitpun tak ada "Nur Iman"

  ReplyDelete
 4. bila nak gantung mereka ni?

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari