boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Tuesday, May 28, 2013

Lihat - Mantan Ketua Wanita UMNO bersama hidangan minuman ARAK!

Apa lagi umno nak kata, Rasuah, Judi, Arak, rompak, tipu, malah bunuh diri, semuanya ada dalam umno...

Apa pun aku ucap terima kasihlah kat blogger umno,, kerana mendedahkan perkara ini...




Cerita kaitan gambar ni - Klik Sini

Juragan 69, tolong bagi komen sikit....

Updated... ada hamba Allah bagi lagi gambar yang ada kaitan tu...


42 comments:

  1. Itu bkn arak..itu air sparkling hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi manjung mari,,,,gambar tu budak sekolah tadika pun tahu EDIT Lah Bodoh.

      Delete
  2. mana perginya juragan69 tak mahu komen ke. Pertubuhan kebangsaan melayu/Bangla bersatu merusakkan bangsa dan Agama.

    ReplyDelete
  3. Jangan sebut arak haram. Dalam filem Labu Labi arahan P.Ramlee bersopan sikit dia kata Jin tonik

    ReplyDelete
  4. Kalau arak sekalipun biar je.dia org tak ingat nak mati kot

    ReplyDelete
  5. Bhai...sejujurnya aku tak tahu adakh itu benar2 arak...jika benar arak sekalipun,apa yg blh aku katakn yg ds rafidah blm melakukn apa2 dosa pun...gmbr tidak menunjukkn beliau mnyentuh apalagi minum air tersebut...mnkn lu org lbh pndi mnhukum...bhai yg botak yg nmpk teruja sngt menuang air(aku tak kata arak)kedlm gelas tu..bukan ke ceo x asia yg jd pnyokong kuat pr... Takkan lu org nk kata dia bkn melayu muslim... Ada sesiapa nk komen...atau bhai MM sndiri yg blh bg pandangan beliau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini mengikut andaian jika itu adalah arak.

      Zaman Umar Al Khattab, orang yang hadir ke dalam majlis yang ada hidangan arak sahaja turut menerima sebatan... tak ingat berapa kali, tapi memang disebat. Alasannya seorang Islam tidak wajar berada di tempat seperti itu.

      Kalau andaian itu adalah sirap bandung.

      Kenapa biarkan diri anda terdedah kepada fitnah.

      Delete
    2. pepatah ada menyebut. org yg x pernah minum todi tahu apa itu todi dan org yg pernah minum todi pulak bermati matian mengatakan itu bukan todi. tanya la bebudak pekida baru akhir balight sekali pon tahu mmg itu todi.

      ni aku kasi lagi bukti rafidah sudah minum todi yg lu kata "blm melakukn apa2 dosa pun".https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/182670_605263219499792_820095765_n.jpg. sekarang lagi mau kencing ka???lu sudah kantoi jurangan 69.

      Delete
    3. Hahaha...bhai 09.07 pepatah negara mana lu guna tu bhai...maknanya org tak trlibat lbh tahu dari yg mmng trlibat...bangang tul bangsa yg guna pepatah tu...whatever lh bhai...sbb aku nilai brdasar aku tidak tahu kisah yg sebenar...ttp klu bukti brgmbr ada yg betul ada yg tipu...ada yg diterima ada yg ditolak trmasuk VIDEO....

      Delete
    4. kahkahkah

      macha juragan 69. lu duduk dalam tempurung. mmg lu x kan paham pepatah tersebut. tapi itu la hakikatnya. org yg x pernah minum todi samiguel tahu mcm mana rupa todi sami guel kalo x mcm mana dia boleh mengelakkan diri dari terminum todi sami guel.

      x percaya. tgk le lah nabi saw je la cukup. baginda x pernah minum todi pon tahu mcm mana rupa todi sami guel. mcm mana baginda saw boleh tahu itu air todi sami guel ke x? x kan ko nak kata nabi saw dah pernah minum todi sami guel maka baru baginda tahu itu adalah air todi sami guel?

      semua benda yg dah diterangkan secara JELAS dalam quran seperti TODI, RIBA dan MUNAFIK x perlu cuba2 dulu la. x payah try2 dulu la nak tahu itu air todi ke riba ke golongan munafik. semua ciri2 tu dah termaktub dalam quran dan hadith. ko je yg x pernah ambik tahu. ke ko ni cina MCA tapi berlagak melayu?whatever lh macha.

      kini dah terbukti rafidah togok todi sami guel ko x nak komen pulak yee...tadi bukan main kata "blm melakukn apa2 dosa pun"...lebih baik ko cakap itu bukan rafidah...kan senang sikit nak spin...kahkahkah

      Delete
    5. woi juragan 69...nabi sendiri pon x pernah minum todi...tapi baginda tahu mana todi mana air...bermakna nabi org yg x terlibat lebih tahu dari yg terlibat...jadi ko nak kata nabi bangang ke samdol?

      Delete
    6. Pergh smpi ke nabi utk di bagi contoh...bhai aku tak sentuh smpi ke nabi bhai...masalah nya aku andaikn air itu bkn arak...klu mmng arak,tak perlu kita cnthkn nabi...sbgi umat islam kita pun tahu apa hukum dia...tp lu org mmng terrer bab arak...smpi blh bgtau brand arak tu...

      cnth kes pmpuan kena ketuk ketampi yg hot dgn pmbelaan dari pmpinan dap trmsuk melayu pr sbb dikatakn pmpuan itu pmpuan cina... Ttp bila tahu pmpuan tu melayu...semua snyap...camtu juga dgn isu ini...aku dh kata sejujurnya aku tak tahu adakah ini memang arak...ttp lu org nmpk mmng TAHU air trsebut arak...maka araklh..

      Delete
    7. kahkahkah

      macha juragan, punya la kolot pemikiran. ke mmg hang keje menoreh getah je..sampai dah berkerak duduk dalam tempurung gamaknya. ni la reality dunia koprat. setiap kali function meraikan kejayaan syarikat. pesta arak akan diraikan dan ni adalah perkara biasa. mesti x percayakan? tgk la program moto GT or GP. x payah g jauh2 g litar sepang je sudah. lepas menang race apa depa buat? togok air sirap ke? ni even international. semua dunia koprat akan meraikannya. + + pulak kalo diluar negara.

      apa kannya dgn pmpn ketuk ketampi pulak ni? punya la nak spin. napa x cakap najib sanggup g china mintak ampun pada komunis? cerita x habis nampak

      Delete
    8. masalahnya tu mmg arak la macha juragan 69...upacara tu namanya "Pouring Champagne"...kenapa kena tuang arak tu dgn cara gelas bertingkat tingkat? sebab nak mengurangkan penghasilan buih yg banyak bila dituangkan secara terus...tu pasal kene letak bertingkat tingkat kasi dia meleleh baik punya ke setiap gelas yg berada dibawahnya. bila buih kurang maka gas CO2 yg terbebas keluar pon kurang...maka akan mengekalkan kesedapan todi berkenaan seumpama segar dari ladang.

      http://www.youtube.com/watch?v=k-wXLnMTiwY

      kan dah terang dia kata "lets the champagne flow" x pulak dia kata "lets the sirap flow".

      aku cabar ko macha juragan 69, cuba cari org bubuh sirap mcm "Pouring Champagne" tersebut dalam youtube. mampos x kan jumpa. kalo ada pon baru add. kahkahkah

      BTW...sirap mana yg berbuih dol?

      Delete
    9. Terima Kasih Bro,, tolong beri maklumat

      Delete
    10. Bhai...bila aku ckp itu adalah sirap...hahaha lu terror ngan arak ya....takpalh bhai klu lu kata aku kolot dgn arak...utk apa aku nk dekati budaya arak....pmpuan ketuk ketampi tu utk lu fikir...bila anggapan pertama itu pmpuan cina...dap buat havoc dan melayu pr pun tmpang tunjuk smpati... Ttp bila tahu yg SEBENARNYA itu pmpuan melayu...terus senyap!!!

      Bhai 09.20...tahniah atas 'kepakaran' lu dgn arak dan majlis korporat...hmm bhai MM pun teruja dgn info lu...bhai MM jgn lu over teruja lak bhai...tinggal lh apa yg kita mnkin TERbuat dulu atas kealpaan kita sbgi hamba yg bkn maksum atau smpurna...

      Delete
    11. kahkahkah

      macha juragan 69 woi. ko x nampak aku buat apa2 pon tapi ko dah pandai2 pulak menuduh "tinggal lh apa yg kita mnkin TERbuat dulu" pulak dah... tu haa...yg ustazah rafidah TERANG TERANG togok arak mcm sirap tu ko x bising pulak. apa pasal ye? sebab ustazah umno kot. lebih maksum dari nabi saw gamaknye. bila ustazah rafidah nak tinggalkan air kencing setan tu???

      Aku cabar ko bawa video org buat "Pouring Sirap" mcm "Pouring Champagne" tu kalo ada. Ngekek awang putih tgk kalo level AIRASIA X buat ceremony "Pouring Champagne" guna air sirap. Malu Tony Fernandes dapat Pengerusi AirAsia X yg cakap lebih mengelewo dari keling mabuk todi kaki flip flop. Depan melayu cakap sirap depan kenamaan cakap champagne.

      And By The Way...yg paling pelik dan ajaibnya...kalo betul sirap...napa x letak didepan muka surat kabo autasan...kan air "sirap" je tu...rafidah...bekas ketua wanita umno...merangkap pengerusi airasia x sudah berjaya melebarkan sayap jenama malayisa ke shanghai...sebuah negara KOMUNIS...kan berita gempak dah tu...tapi x masuk muka depan utusan pulak...setahu aku...bab bab no 1 di dunia ni mana pernah umno perlah terlepas siar pon...++ kalo ex umno yg punya kerja...lagi kene tunjuk pada makcik2 felda...yedak? hihihi

      udah2 la juragan 69...byk2 la merantau ke negara org...jgn asik duduk dibawak ketiak umno je...sudahnya ustazah rafidah tipu ko pon ko x tahu...kahkahkah

      apa2 pon aku ucapkan tahniah la sebab ko akhirnya mengaku juga tu mmg todi.

      Delete
    12. laaaa juragan...ramai kawan2 aku yg kerja di sektor2 perhotelan...semua tahu tu mmg arak...betul bak kata bro 9:20 acara "Pouring Champagne"...sapa2 yg ambik krusus perhotelan UITM semua pernah terlibat dgn acara "Pouring Champagne" ni masa buat latihan industri...biasanya di hotel2 3 bintang dan keatas...kalo kerja di seri malaysia mmg x de la...

      ko mesti org kuat umno kan? x kan benda ni pon ko x tahu? ke ko level machai je...x pon saja2 buat x tahu? TUNGKU pon pernah minum todi masa dilondon dulu. tungku sendiri mengaku...tapi betul gak la sebab tungku kata tu dh jadi tradisi org putih zaman penjajah...aku x terkejut pon kalo rafidah pon TERPAKSA ikut sebab dia di tempat org...x perlu la nak menafikan kebenaran...x de ruginya berkata benar...

      benda2 mcm ni la yg menyebabkan org bertambah jelik dgn umno...menipu secara terang2ngan...dah kantoi dah bergambar tetap nak nafikan jugak...

      Delete
    13. Hahaha...bhai tnjukkn stament mana yg aku kata air tu sirap...klu dah arak...arak lah..aku pun anggap lu org mmng PANDAI DAN BIJAK...hahaha...sirap..arak...sirap...arak... Bhai knp tak lu org bawa ke JAI utk diambil tindakan...bukti dah ada maaaa...

      Delete
    14. kehkehkeh

      ayat perli pon x paham ke juragan?aku sebut sirap sebab biasanya bila aku sembang dgn macai umno depa akan kata sirap. machai2 umno yg muda2 je yg mengku kata tu mmg todi. sebab depa pernah join sekaki sebab ketua dah jemput sekali. menolak bermakna menentang umno. penentang umno harus dipancung dari sebarang jawatan mahupon projek dalam umno. Islam x islam tu soal ke 8...lol

      cuba cari kawan2 yg berotak sikit macha juragan woi...jgn asik baca utusan je...x pon jgn asik lepak kedai maple jadi ahli masyuarat kopi janda je...hahaha

      sejak bila hotel2 5 bintang ni JAI ni ada kuasa keatas depa? sejak bila? ko g la tanye berapa kali dah JAI dah rush hotel2 taraf 5 star ni. boleh bilang dgn jari...x pon kalo malas...g la bersembang dgn pegawai JAI sendiri...tanya depa apa pasal masalah2 arak ni x pernah diserbu di hotel bertaraf 5 star ni. depa goyang telo makan gaji bute ke? ko akan dapat jawapan yg paling tepat segar dari ladang juragan woi..kehkehkeh

      x payah tanye lah biar aku tolong jawabkan...sebab hotel2 5 bintang ni ada permit jual todi...sama mcm hard rock cafe kepunyaan Sri Syed Nasir Syed Yusof Wafa...sama gak mcm Saloma Bistro dan Hotel Concorde....tu pasal JAI mampos x boleh buat apa...x kan ko perak sgt x pernah sewa bilik kat hotel2 5 bintang ni sekali seumur hidup kot...nak tahu hotel tu ada permit todi senang je...kalo bilik tu ada peti sejuk mini kemudian dalam peti sejuk tu ada botol2 todi kecik tu...ada permit todi la tu...x kira la ko muslim ke bukan muslim ke ko mintak bilik semua depa kasi bilik yg sama...ada peti sejuk mini bertodi lagi...

      Delete
    15. Hahaha...ada aku suruh lu pergi repot dekat JAI utk rush bnda yg dh lepas...bhai,bila kita trlalu ego...kita lupa yg kita lbh menunjukkn kebodohan kita...bhai tahniah dgn hidup lu yg lbh 'kelassss' dari aku....bukti dah ada maaaa lu pergi le report dgn JAI yg org islam minum arak..bhai baca dgn mata beserta hati...mnta ditenangkn fikiran sblm brhujah....

      Delete
    16. kahkahkah

      bukan masalah report x report? dah menjadi tanggungjawab JAI sendiri yg sepatutnya kene siasat...persoalannya sekarang berani ke pegawai JAI nak bertindak? pasal apa x berani nak bertindak? x cukup kuasa ke nak bertindak? x ada saksi ke yg nak bekerjasama?

      ohh lupa...apa dah jd dgn kes Kartika Sari Dewi Shukarno? siapa yg g report? tau2 dah kene tangkap kerana minum arak...akhirnya diampunkan dan buat kerja amal je...hukuman sebat sebelum tu yg diwar warkan dah masuk longkang...pelikkan...kartika x pernah ada pon gambar dia minum todi di khalayak ramai...tup tup dah kene tangkap...sapa yg report entah...mana tahu dia minum sirap je kot...tp si rafidah...terang2 minum todi...gambar terdedah seluruh dunia...x pulak kene tangkap...hihihi

      kan dah kene

      Delete
    17. Hahaha...bhai yg terkena tu lu...kartika ditngkp dan didakwa bkn sbb gmbr tapi ditngkap semasa JAI buat serbuan...ini dah ada bukti brgmbr dan lu brsnguh2 dlm isu ini...so jgn buang masa bhai lu buat le repot setakat dlm blog tunjuk pakar arak tp tak berani nk repot...apa cer bhai...

      Delete
  6. Ye ke arak tu.?

    ReplyDelete
  7. Salam buat pembaca..Wow ini sudah cantik,ala ingris...Org melayu ada kemajuann....dah taktau dah nak kata apa...Org islam nilai lah sendiri...APA MACAM JURAGAN 69.

    ReplyDelete
  8. ceo penyokong kuat pr? adakah kerana dia menegur bini rosmah si najib tu "apa lg cina(robert kuok,eric chia,yong tek lee,lim goh tong dan soi lek) mau" ?....so, shahrir samad dan khairy pun komen "apa lg cina mau" si najib tu menyokong pr ke? bebuih tu mungkin air sabun mandi mak badak kut ye juragan mangkok?

    "apa lg juragan mau" ?????? sedarlah pencacai minoriti woi !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori bhai...aku tak faham aoa yg lu nk smpaikan...gunakan akal bkn emosi...

      Delete
  9. wow.tengok air camtu je dah berdosa ke?teringat lak kek harijadi yang nik aziz terima.mungkin tu bukan ala inggeris kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/182670_605263219499792_820095765_n.jpg

      bukan tgk je. togok sekali todi sami guel.

      Delete
  10. Ooo.. itu cuma perang psikologi dgn pembangkang..dibolehkan kot.. Fathul Bari apsal ko x berbunyi??

    ReplyDelete
  11. Pak juragan.. Kali ni aku setuju dgn pak juragan.. Yelah benda xnmpak nk kata pun xelok. Mgkin air sirap limau ke, oren sunquick ke. Kang salah kata jd fitnah lak ye. Yelah.. Bab nak menghukum dlm islam ni mesti ada bukti yg nyata ye x? Cuma xkn pak juragan komen benda yg pak juragan xnampak je? Yg nampak dgn nyata xmau komen ke? Ish.. Ish.. Ish.. Cantik rambut kak rafidah tu kan.. Salon mana dia pegi ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...semua kita tahu apa hukum mndedah aurat..jika kita mngaku kita islam...sorry bhai,aku lbh suka ikut apa yg diperkatakn...

      Utk dedah aurat kita dah tahu hukumnya...ttp utk kes rafidah dia cukup dewasa dan dia juga isteri org jd pada aku lbh afdhal suaminya yg menegur...dan utk kita brckp dlm blog bkn cara yg betul...ia lbh kepada mngutuk atau mngata dan bkn menasihatinya...kecuali klu kita pasti org yg kita nasihati mmng mmbaca blog trsebut atau direct didlm fb beliau...

      Delete
    2. kalo x nampak sebab x ada gambar boleh gak la dipertikaikan. masalahnya sekarang dah ada gambar. kalo gelas bertingkat tingkat mcm piramid tu kemudian dituang dgn air berbuih mananya "champagne ceremony". mana ada sirap ceremony...g la cari dimana2...org melayu kawen pon x pernah buat sirap ceremony...yg biasa buat adalah dgn air arak.

      Delete
    3. Tentang ekzos si sepol mahu pula mereka pertahankan bermatian-matian sedangkan mereka tak lihat pun DSAI melakukan perkara secara live dengan kepala hotak mereka. Pelik manusia dari puak setan ni.

      Delete
    4. Bhai 10.54...aku sokong dgn apa yg lu ckp!! Hrp2 lps ni klu ada kes rogol...polis cuma prlu tnya siapa yg tngk masa rogol tu...klu takda sapa tngk...maka yg tertuduh kita anggap wira,sbb beliau difitnah...

      Utk kes anwar...knp polis tak tangkap dato eskay ya...dia secara jelas dan brsumpah yg video chinadoll dia terlibat...ptt nya polis tangkap dato eskay sbb fitnah anwar secara brdepan...ohhh lupa lk bhai,anwar tak buat repot di balai polis yg dato eskay fitnah dia..tp kenapa ya...saman pun tak???

      Dato eskay dakwa beliau ada jam omegay milik anwar...kenapa ya smpi skrg anwar atau keluarga dia tak tunjuk jam omegay milik anwar yg dato eskay kata antara bukti keaslian video chinadoll...isk isk...knp anwar tkut sngt dgn dato eskay...tak sabar aku nk tngk dato eskay kena tangkap dan disaman oleh anwar sbb fitnah...

      Lagi satu yg aku hot...tntng tuduhan kawan baik anwar...rakan sepermainan tu...dato nalakaruppan yg tuduh anwar ada skandal dgn isteri kawan anwar...isk isk...ini pun tak sabar aku nk tngk nalakaruppan ditngkap dan disaman oleh anwar...mustahil ada org snggup berzina dgn isteri kawan sndiri.. Mana prnh kes camni brlaku dlm dunia...

      Pastu aku kesian dgn stopa ali...psl video spenda putih...lngsung tak dngr khabar berita...pak stopa tak nak buat repot ke... Supaya kita pasti yg video itu pun mmng fitnah...pastu diaorg tuduh anwarinas trlibat...pada aku 'rupa sama..gaya sama.. Tp...lu fikirlh sendiri...'

      Delete
    5. hihihi

      punya lah panjang cerita...satu habuk pon x sebut ttg rafidah minum todi.....

      ni isu rafidah minum todi laa...spin nampak...hihihi

      Delete
    6. Bhai...aku respon dgn komen bhai 10.54.. Ada masalah ke pada lu...spin itu kerja macai...dan macai ialah...

      M empercayai
      A pa saja
      C akap
      A nwar
      I brahim

      Delete
    7. eh elah...ko dgn dia 2 2 kaki spin...rafidah dah terkantoi minum todi...x nak cite pulak...kalo x suka baca rafidah minum todi...x payah komen benda yg x berkaitan dgn thread ni...nampak beno terdesaknya..

      Acronym MACAI bukan bermaksud mempercayai apa saja cakap anwar ibrahim...yg sebetulnya MASCAI...x perlu ajar org lain jadi lembu...ko sorang je dahla...dan lembu ialah

      L Lebih
      E Elok
      M Mampos
      B Bersama
      U Umno

      Delete
    8. Hahaha...knp lu tak jwp dgn statement aku
      Setakat round sana sini cam bebudak... Simpati aku dgn lu...

      Delete
  12. teringat pulak masa dulu Rafidah Aziz ade sumpah pakai Quran kaler hijau.. dia ade lagi ke simpan Quran tuh..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak dia sumpah air yg dia togok tu bukan todi...ada berani? lembu ni mmg suka percaya pada sumpah...hihihi

      Delete
  13. Kalau dah ada bukti p la report. Amik tindakan.Duk menaip kat sini tunjuk pandai nak buat apa.Kata perjuang Islam.

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari