boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Monday, May 27, 2013

Senyuman muka melayu tak bermaruan tiada harga diri.

Nasib baik mukanya tak menjelir lidah,,, kalau tidak ,,, ish,ish,ish...phuuii..

SHAH ALAM: Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar menegaskan tidak ada keperluan untuk beliau dan pengerusinya, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof melepaskan jawatan yang disandangnya kini seperti yang didesak pemimpin parti pembangkang.
 
Malah, Wan Ahmad berkata pelantikan tersebut terletak di bawah bidang kuasa Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. 
 
Justeru tidak timbul soal sama ada beliau atau pengerusinya Abdul Aziz perlu melepaskan jawatan tersebut semata-mata bagi memenuhi kehendak pakatan pembangkang.
 
Katanya lagi, kejayaan pakatan pembangkang mengekalkan kemenangan di beberapa buah negeri seperti di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan adalah bukti jelas bahawa SPR telah menjalankan proses pilihan raya secara telus mengikut peraturan yang ditetapkan.
 
"Kenapa kita perlu letak jawatan kerana kita (SPR) telah menjalankan pilihan raya dengan betul dan diterima rakyat.
 
"Kita dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong, kalau YDPA titah kita letak jawatan lain ceritalah," tegasnya. 
 
"Pembangkang yang kata kita buat pilihan raya tidak berjaya tetapi seluruh dunia dan negara mengiktiraf pilihan raya yang SPR lakukan dan negeri yang mereka (pembangkang) perintah pun mereka iktiraf kemenangan mereka sebab itu cepat-cepat mereka terima keputusan dan angkat sumpah menjadi kerajaan negeri," katanya kepada Antarapos.
 
Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail semalam dalam Kongres Nasional PKR ke-9 menggesa Pengerusi SPR juga timbalannya meletakkan jawatan segera atas alasan berlaku penipuan pada pilihan raya umum lalu.
 
Malah, Azizah turut mendakwa SPR bertanggungjawab merancang kemenangan Barisan Nasional (BN) meraih 133 kerusi Parlimen sekali gus membuka peluang menubuhkan kerajaan persekutuan berbanding 89 kerusi yang diperolehi Pakatan Rakyat. 
 
Desakan perletakan jawatan itu juga turut datang dari ketua umum PKR.
 
Anwar menegaskan, tidak ada tolak ansur dalam penipuan pilihan raya, apatah lagi SPR memaksa rakyat menerima sahaja keputusan yang diumumkan.
 
Mengulas lanjut, Wan Ahmad menyifatkan desakan parti pembangkang itu sebagai tidak munasabah sekali gus cubaan melanggari sistem perundangan dalam negara.  
 
"Sejak dulu lagi mereka akan mencari alasan bila kalah pilihan raya, bila menang pilihan raya mereka terima bila kalah tidak terima. Salah dari segi perlembagaan," ujarnya.
 
Wan Ahmad juga turut menempelak pemimpin pembangkang yang tidak berpegang kepada prinsip dan mencabar semua pemimpin PR yang menjadi ahli Parlimen agar tidak hadir untuk upacara angkat sumpah pada 24 Jun nanti sebagai bukti membantah keputusan PRU13 seperti mana yang dicanang kepada rakyat. 
 
"Pucuk pimpinan pembangkang tidak tunjuk tauladan yang betul kepada ahli-ahli mereka.
 
Parlimen angkat sumpah nanti, untuk mengambil kerusi di Parlimen 24 Jun, saya nak tengok mereka (pembangkang) ini akan hadir mesyuarat Parlimen untuk angkat sumpah atau tidak," tambahnyaKalau sebelum ini, mangkok ni dikesan sebagi ahli umno juga,,, kemudian menyalak-nyalak nak saman Mat Sabu,,, entah kut mana diam pulak,,, 
Manusia melayu jenis ini tolaklah  kut mana pun, tetap jadi macai umno,, mana ada harga diri,, lebih hina dari dari pondan dan bapok jual jubor di Chow Kit Road..


7 comments:

 1. Senyum dari se ekoq baghal, yang terlalu to'at pada tuannya...

  ReplyDelete
 2. Nak pergi mana, Allah Maha Berkuasa... dia akan sendirian di akhir hayatnya.

  ReplyDelete
 3. Manusia yang tidak amanah. Tunggulah balasan dari Allah. You are the enemy of alll Malaysian yang mahukan kerajaan yang adil dan tidak zalim.

  ReplyDelete
 4. Anjing ini cukup setia kpd tuannya. Apabila sampai fitrah kehidupan terhadapnya maka akan gatallah seluruh tubuh badannya akibat doa seluruh rakyat msia terhadap agensi yg dipimpinnya. Hanya masa yg akan menentukan nasib mereka ini. Kita hanya tunggu dan lihat sahaja akan nasib anjing2 ini.

  ReplyDelete
 5. Tunggu bila rakyat ambil kwputusan buat sholat hajat, korang dua orang akan kepanasan setiap masa. Juga geng geng korang yang bersekongkol dengan korang. Balasan Allah akan tiba, cuma lambat atau cepat aje. Dahlah makan duit gaji haram dari hasil cukai yang dibayar oleh rakyat. Ko ingat rakyat nak halalkan untuk korang beri makan anak bini korang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bhai...cukup2 lah nk berhajat...Allah pun dah jemu dgn hajat lu org yg tak prnh brsangka baik...bhai2 cuba2 lh pakat utk buat solat istigharah dan mohon pertunjuk dari Allah...mnkin kita buat silap yg kita tak sedar...

   Delete
 6. Solat hajat untuk turun bala? Anda memang golongan ynag telah sesat. Bertaubatlah

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari