boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Friday, February 15, 2013

Biar betul ! Harga minyak Malaysia No 8 Dunia & No1 Asia Tenggara Termurah

Nak buat kut mana berita semacam ini... datang pun dari berita yang sah lagi sahih dijamin oleh Umno...


Berita penuh Klik Sini

Kalau peringkat dunia,, aku tak pasti,, tapi kalau Asia Tenggara,, negara jiran terdekat Berunai Darul Salam tak termasuk dalam senarai ka...

Yang lebih menarik,, artikel ni penulisnya tak bernama,,, hanya sekadar wartawan AgendaDaily...


29 comments:

  1. A'kum

    Saudara dan ramai orang tahu siapa di belakang agenda daily. Jadi tak perlu kita siasat siapa dia wartawannya tu!

    ReplyDelete
  2. Najib mengigau tu. Kat Brunei cuma RM1.39 seliter. Kat Malaysia RM1.90 seliter.

    ReplyDelete
  3. Klu masuk kira tol amcm!

    ReplyDelete
  4. hahahahahahahaha......lawak tahap chibaiiiiii

    ReplyDelete
  5. Pakcu Rantau PanjangFebruary 15, 2013 at 10:34 PM

    Bagus juga kalau Manjung Mari boleh buat penyelidikan ..yang Pakcu dapat tahu dari catatan Berita Harian demikianlah ceritanya.

    Dan lebih bagus kalau harga minyak lebih rendah lagi...agak bila nak turun?. Mungkin bila PR ke Putrajaya..kot?...Tentu ada janji manismu..?????..Baru tak hebohkan ????

    ReplyDelete
  6. salam yob
    memang penulis tu ada agenda tersendiri kah3

    ReplyDelete
  7. brunei kat eropah!! hahaha pasai tu tak masuk senarai :)

    ReplyDelete
  8. Bunyi macam nak menaikan harga minyak selepas PRU13 jika BN menang...!!!!!Take note

    ReplyDelete
  9. dah kebas duit Petronas lepas itu cakap harga minyak termurah. Kalau nak kelentong apa dapat. Di Malaysia apabila PM mulai pegang jawatan menteri kewangan ini lah akibat nya.Banyak rasuah, kronisman dan scandals. Tak boleh nak cover lagi bila nak PRU baru bagi BRIM, mengapa PRU dulu dulu tak bagi.Jadi pemimpin cari lah orang yang bertakwa, tahu halal haram dan tak subahat dengan rasuah, judi dan arak.

    ReplyDelete
  10. kalau murah pun..kena tengok gred jugak...negara asia tenggara lain menggunakan gred yg lebih tinggi dari ron95

    ReplyDelete
  11. Minyak dilate murah. Nik aziz bagi free kepada yang tak mampu nak isi minyak

    ReplyDelete
  12. mmg dia org nak naik minyak pun..kan baru keluar pasal seludup diesel dlm TV...biasanyer begitulah dia org nie mengatur dan membentuk pemikiran rakyat......lepas keluar berita2 begitu...dan rakyat senyap dan relax jer.....tak berapa hari...akan naik minyak......dia belum tahu bila rakyat "naik minyak' dan naik darah lagi".......pasti demer akan diturunkan dari singgahsana kuasa pada PRU 13 nanti....JOM TUKOR.....

    ReplyDelete
  13. salam... di Jakarta ...petrol ron 95di Petrol Pamp PERTAMINA lagi murah dari kita. Petrol Pamp PETRONAS di Tangerang jakarta
    ramai yg tak masuk sebab petrolnya lebih mahal. sO JANGAN NAK KELENTONG .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi sana belajar ke ? Biasiswa ke , pinjaman ke atau duit sendiri ke?

      Delete
    2. biol..kalau dia belajo dgn biasiswa duit umngok ke..duit rakyat..umgok ada duit ke..aku dah ke brunei mmg murah..tp ada ke aku pakai duit umgok jgk..ni msti grup tua dh xpired..syaitan yg dikenali

      Delete
    3. Kenapa brutal sangat. Sebelum ada muda mesti ada yg tua. Tanya tok nenek , mak bapak kau masa belajar (kalau belajarlah) siapa biayai ? Kalaulah tidak UMNOGOK yang biayai... atau lebih sopan Melayu yang biayai. Kalau duit sendiri sorilah Melayu nak buat.

      Delete
    4. Itu duit pembayar cukai....bkn duit umno..pls take note...dulu sekolah habis takat mana.....umno cuma uruskan....tu pun ada penyelewengan.....rasuah,nfc, ...dll.....cuba buka fikiran & mata hati.....pentadbir boleh ditukar sekiranya terlalu byk penyelewengan....ini negara demokrasi bkn komunis.....

      Delete
  14. [img]http://beritasemasa.com/wp-content/uploads/2013/01/Harga-Diesel-2013.jpg[/img]

    kahkahkah

    harga disel di malaysia adalah paling MAHAL di dunia x nak cite pulak yee...kahkahkah

    ReplyDelete
  15. ANTARA NEGARA PENGELUAR MINYAK, MALAYSIA ANTARA YG TERMAHAL. JGN LA BANDING DGN NEGARA YG TAK DA MINYAK. BAHALOL PUNYA UMNO.

    ReplyDelete
  16. Jangan banding dengan jiran sebelah, nisbah pendudok dengan hasil negara sungguh banyak berbeza.Dengar ini, Malaysia negara terkaya di anugerahkan oleh ALLAH, alhamdulillah. Tapi hasil tak di kecapi semua.30 tahun dulu EPF bayar lebih 9% setahun masa negara belum banyah hasil.Bandingkan sekarang duit EPF di guna sewenang wenang nya oleh pemerintah. Dah lah gaji seberapa, bagi lah pulangan EPF semaksima yang boleh.Kalau tabung Angkatan Tentera dan Bank Rakyat boleh beri pulangan lebih 15% mana kedudukan EPF.Cukuplah menipu rakyat.Saya pernah interview pesara yang dapat pencen tak sampai Rm200/-.Jangan lah jadi katak bawah tempurung tak ambil peduli dengan mereka mereka yang di tindas.ALLAH HU AKBAR

    ReplyDelete
  17. Ada ke lagi yg pencen hanya RM200. BRIM pun RM500. Jgn jgn buat cite je. Fitnah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai otak lah 2 X BRIM = Rm1000/- di bahagi dengan 55Tahun baru dapat Rm1.52 sebulan. Patut kah kita di tipu dengan BRIM. Duit Rm190 billion keluar negara tak dapat di kesan. sepatutnya Rm190billion bagi dengan Rm6billion baru dapat dapat Rm32000/- Biar faham betul betul saya dah survey. Orang Islam tak boleh menipu tambah lagi di blog di keluarkan di blok ini agar satu dunia tahu situasi yang sebenar kalau tipu saya tanggung dosa. ASTAGHFIRULLAH AL AZIM ALLAH HU AKBAR

      Delete
  18. RM190 billion banyak tu. Mana kau dpt info ini. Harap harap bukan fitnah lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pasal ambil tahu pasal kewangan dunia. Benda ini tak dikeluarkan di media tempatan.Dunia siber, terbuka kalau baca dan dengar dari media bodek pemerintah sampai mati pun tak jumpa. Wahai saudara ku doa lah pada ALLAH agar jangan tertipu AMIN

      Delete
  19. Harap downloadkan medianya supaya dpt baca. Kita kena kongs info. Bukan cakap je....

    ReplyDelete
  20. Sila tengok ucapan blok DSAI, kalau fitnah saya pun dosa. Ingat mereka mereka yang buat pertudohan ke DSAI kebanyakkan dah berpaling tadah, menunjokkan fitnah terbesar semua nya palsu belaka. Kalau Sheik Qardawi dan ramai cendekiawan Islam mengaku DSAI tak bersalah, siapa lah saya.Istikarah lah saudara dan bertaubat agar kita tak sekongkol dengan fitnah ke atas DSAI. YA ALLAH TUNJOKKAN KU JALAN YANG BENAR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Media neutrallah. Baru adil. Ada ke cite rm 190 billion tu ? Zaman sekarang semua nak bukti. Salah cakap jadi fitnah. Doa yang baik Amin.

      Delete
  21. Baca lah world financial report on illicit fund.Ramai rakyat Malaysia tertipu dok tuduhan fitnah ke atas DSAI. Harap mereka itu bertaubat dan kita bersihkan negara dari rasuah durjana.Kalau nak ALLah jatuh kan bala anytime contoh Kuwait dan Iraq negara Islam jadi kadam yahudi laknatullah.Kalau betul, mana pergi 1.3 juta hectar tanah rezab Melayu.Nak ikut sakit sungguh di buat bangsa jual maruah bangsa.Mana pergi share 52 billion share bumiputra Saya mohon maaf kalau saya bersalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apebenda ko nih, dhla tduh rakyat M'sia kene tipu dok tuduhan fitnah DSAI...PASTU mohon maaf kalau ko bersalah...ko ingat senang lpas camtu je, ko ingt skit...ustaz pn byk kali pesan, dosa sesama manusia hnya boleh dimaafkn pd manusia yg t'aniaya itu sndiri...byk insaf, muhasabah diri apakh balasan kita di alam kubur dan akhirat kelak...kalian sndiri sedar cite yg d'sampaikn benar ataupn tidak, setiap ape yg d'sampaikn pasti akan dihitung...

      Crite b'kenaan apa yg disampaikn, sekadar apa yg kita faham pn; harga mnyak kerap saje naik, membebankan, bila DSAI ajak b'debat Najib tak sahut cabaran...

      Delete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari