boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Sunday, March 3, 2013

Blogger umno pun dah mula pertikaikan Menteri KDN Hishamudin.

Jangan politikkan isu Lahad Datu,, itu arahan pemimpin umno,, tapi yang terkini blogger umno pun dah tak boleh tahan dengan kebodohan menteri mereka sendiri,,, 
He he he... baru nak tau menteri bodoh...


SUNDAY, MARCH 3, 2013


Hisham pernah kata gerombolan lengkap bersenjata api yang menceroboh di Lahad Datu kesemua mereka bukanlah pengganas dan tidak pernah terlibat dengan sebarang aktiviti keganasan....

Link klik

Hallo bro.. anggota polis dah 7 orang terkorban... menteri ko masih asyik duk tersasyuuul memanjang... apa cerita ni... semakin bertambah isteri polis menjadi janda,, anak-anak menjadi yatim... 
Maka nak kena umum lagi lah Najib bagi kenaikan pangkat... 


4 comments:

 1. Nampak sgt ko ni tak membaca..

  Kalau declare pengganas, secara automatik kita mengiktiraf kesultanan sulu..

  Sbb tu lahanat semua ni dipanggil penjenayah, bukan pengganas...

  Adui laa... try byk baca la weii..

  ReplyDelete
 2. Kalau korang btul2 berani jujur, sebarkan info dibawah ni.. Tu pun kalau korang btul2 jujur laaa kan? Kalau korang tak jujur & diamkan fakta ni, kitorang tak pelik pun..

  -- snip --

  Jika Polis sebagai pemerintah operasi bermakna

  1) kita masih anggap mereka itu penjenayah dan penceroboh bukan combatant perang.

  2) Polis kita akan menangkap dan menahan (perkatannya untuk polis ialah menahan bukan menawan - Menawan ialah perkataan Tentera ada beza di antara keduanya)

  3) Untuk mengelakkan mereka menjadi Tawanan Perang. Cukup sekadar sebagai tahanan penjenayah. Maka tuduahn di Mahkamah Awam boleh di lakukan. Seperti tuduhan yang boleh kita buat di atas lanun Somalia yang kita tahan sedikit masa lalu. Mereka tidak di anggap tawanan perang.

  4) Boleh di ektradisikan dengan lebih mudah ke Filipina. Kalau tindakan ketenteraan atau kita anggap perang susah nak bicara dan mana nak tempatkan mereka dan diklasifikasikan mereka ini? Maka jadilah macam kisah CIA dan Black Sitenya untuk WAR on TERROR mereka. Kita kena la buat macam Guantonamo BAy juga. Susah macam tu.

  Itu sebab kita mengambil langkah Polis dahulu. Jika tentera ambil alih sudah jadi kes lain.

  ika keadaan tidak boleh di kawal lagi maka LOCAR AREA EMERGENCY (darurat setempat) boleh di isytiharkan

  Dengar cerita darurat telah di istiharkan dan curfew di kuatkuasakan di sana. Ini bermakna tentera sudah ambil alih di Lahad Datu atau kawasan pencerobohan sahaja (kawasan yang lebih kecil)

  Ianya seperti darurat waktu ribut banjir New Orleans dahulu- tentera USA ambil alih bukan lagi polis tempatan)

  Dalam keadaan ini bermakna bukan satu negara Malaysia darurat dan bukanlah bermakna perang kerajaan Malaysia dan Sultan Sulu. Darurat hanya untuk keselamatan sahaja dan LOCAL AREA SAHAJA. Rasanya bukan seluruh Lahad Datu pun.Hanya kawsan pencerobohannya sahaja.

  Sebelum nak menyalahkan Menteri bertanggugjawap kaji dulu asas tragedi Lahad Datu ni. Setiap kerja yang dilakukan mesti mengambil kira semua faktor yang bukannya dengan sewenang wenang untuk bertindak. Pada Gua menteri D.S Hishammuddin melaksanakan tugas yang telah diamanahkan oleh YAB Perdana Menteri dengan penuh tanggungjawap.

  Kita kena ingat PM sendiri mengeluarkan kenyataan yang penceroboh itu adalah Penjenayah. Faham atau tidak apa makna penjenayah tu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalu stakat copy paste tp xtau apa bemda...baik toksah komen...jilat la hisamponden tu smpai sudah...

   Delete
 3. Itu lah gaya nya ..kalau dah penceroboh masuk ..kalau tentera nampak biar je la..biar polis yang setel..semua kena tunggu arahan dari atasan.

  ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari