boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Friday, January 11, 2013

Gambar-gambar kemalangan jalanraya menyebabkan Kereta JPJ di bakar

Kejadian kemalanga yang terbesar berlaku pada jam 11.30 pagi tadi, di Air Tawar Seri Manjung Perak, kemalangan yang menyebabkan kematian yang aku belum pasti berapa,, mengikut cerita dari seorang sahabat dah meningkat 9 orang...


Kemalangan berpunca dari kenderaan penguatkuasa JPJ menahan lori secara mengejut dan menyebabkan kereta di belakang melanggar lori tersebut... 

Anggota Jpj lari apabila pemandu yang terlibat berang,, menyebabkan kendaraan Jpj diterbalikkan lalu di bakar... boleh lihat video di bawah sekali.... 

Namun pihak bomba sempat meyelamatkan kenderaan jpj tersebut...





































Anda boleh video di bawah lihat bagaimana kemarahan rakyat menyebabkan kenderaan Jpj di bakar...


Buat para peserta Hari Kebangkitan rakyat Besok jangan ikut budaya ni besok... Tak baik tau...Kita tak suka...



40 comments:

  1. walaupun aku xsuka JPJ..tapi ini bukan cara yg sepatutnya..jelas..jangan ikut macam filem tamil...Malaysia bukan Tamil Naidu..clear !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau JPJ pun perangai sombong semacam, undang2 pun bedal macam mak bapak depa yang punya, ini tindakan yang paling sesuai, kena buku dengan ruas..

      Delete
    2. memang la ini Malaysia..JPJ tu yang bertindak sperti JPJ TamilNadu... faham!! bodoh...

      Delete
    3. sori la bro..jpj ke..polis ke...sendiri mau ingat la...lembik-lembik dh takda dah..."live free or die hard"...

      Delete
    4. Bagus la, kenapa tak sumbat je Pegawai2 JPJ nya sekali kedalam MPV tu biar mereka di bakar sama

      Delete
    5. memang la ini bukan tamil nadu. sebab hang punya keluarga tak kena bolehla cakap besar..... bahlollll

      Delete
  2. Jangan main-main dengan orang Perak... Semangat "Kite Bakor Aje!!!!" masih menebal dikalangan orang Perak...

    ReplyDelete
  3. HaA la 4 org yg mati tu bkn ahli keluarga kau..leh la ko ckp x setuju...cuba kalo ada...aq x rasa ko dok tgk aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlojik langsungggggggggg.......xkan lori sawit 2 langgar kete jpj spi remuk cam 2? mesti dia langgar blkg bas sekolah 2,kebetulan kot kenderaan jpj spi....nak dijadikan citer maybe lori 2 xde pe2(lori antu)aq pun da byk kali kena himpit dkt jln estet sg wangi-setiawan jln lama. laju gler lori 2....ape di kejar ntahhh..spi da kenal lori 2 aq aim..xkan kete jpj g block dpn lori sawit sj2, sedangkan yg salah lori pasir depan nun yg berenti...lojik x? klu nak salahkan kete jpj ???????

      Delete
    2. Kalau nak guna kot. .. Kot, tak payah lah nak komen bro, lu tak saksikan kejadian tu.... Baca je lah. Tak payah komen.

      Delete
    3. memang agak kurang logik la..ikot laporan, eksiden berpunca drpd krete jpj yg brek mengejut..

      kalo punca nye kreta jpj tu, nape ade pulak 2bijik bas, sebijik krete lain eksiden kat DEPAN kreta jpj tu..????????

      Delete
    4. mike bukan orang sini x payah nak komen lebih,.,kalu mike ade kat tempat tu,.,sedare mike yg kena teman rase buka takat keta jpj kena bako,.,.pejabat jpj pun di bako nyer,..,

      Delete
  4. Gambar gambar ini tidak menceritakan keseluruhan insiden dengan sebenarnya. Bagaimanakah yg dikatakan JPJ menahan lori terbabit secara tiba-tiba yg mengakibatkan kemalangan ngeri tersebut? Apakah rasa kemarahan orang ramai yg majoritinya kaum India itu atas dasar rasa sedih dan rasa kemanusiaan ke atas mangsa-mangsa atau atas rasa perkauman India? Kenapa pemandu lori itu mesti marah? Kita semua tahu, kalau melanggar dari belakang, yg melanggar itulah bersalah walaupun kecuaiana kenderaan yg di langgar. Kalau kaum India di Beruas itu mahu tunjuk kuat, biarkanlah dulu sementara waktu sebab mereka tak sentuh petugas JPJ terbabit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salaam..

      Statement drpd polis dan statement org awam adalah berbeza. Anda yakin ke statement dr polis adlh yg sebenar2nya?

      Cube anda tgk blkg fortuner jpj ada sbrg kemek atau rosak x? Masakan kalau dilanggar lori keadaannya masih baik. Cermin trsbt mngkin dipecahkan oleh org awam.

      Delete
    2. eerrrmmmm...........xelok nak hentam kerajaan je. ni sume pasal pkr ajar.....kerajaan zalim....tp sebenonya rakyat yg zalim. apa nak sume da bg, xsedor.....da naik kejln raya 2, paham2 je lar...cukai jalan ada ke x, lesen memandu ? sume 2 nak provok je 2... zaman skrg ni mmg nak hentam org lain je tau tp sebaliknya diri sendiri yg salah xnak ngaku.....ntahh leerrrrrr.....dunia2..

      Delete
    3. ala.. JPJ ke Polis sama je.. Pengemis beruniform.. dah terdesak.. gaji dah sikit.. kerajaan kaya.. miskin la rakyat.. ko ni lg x sedar2..

      Delete
  5. buat mcm takda undang2 pulak...'kaum2' ni dah makin naik minyakk..

    ReplyDelete
  6. Kesilapan dan kecuaian membawa padah...Pegawai JPJ yang tidak bijak bertindak...mungkin kesilapan driver yang cuai atau kenderaan lori dan bas yang sistem breknya gagal berfungsi dengan baik. Banyak kesilapan yang perlu diungkaikan.

    ReplyDelete
  7. Pakcu Rantau PanjangJanuary 12, 2013 at 8:13 AM

    Tu ..lah Pakcu nak cakap..bila sentimen perkauman di-apikan- apikan maka tindakan yang dibuat pasti tiada sempadan..apa lagi bila semangat kaum mengatasi undang-undang..jadilah begini.

    ReplyDelete
  8. anggota jpj tak rasuahJanuary 12, 2013 at 8:25 AM

    anggota jpj tersebut aku dengar dah dicalonkan untuk kenaikan pangkat...kerana rakyat yang kena dulu...tercapai cita cita jpj untuk memasang aes supaya dapat mengesan kesalahan lalu lintas...disitu....hidup jpj...lepas ni jpj ronda tak perlu lagi...AES akan diluluskan untuk dipasang berdasarkan peristiwa ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Masuk bakul, angkat sendiri". Apakah JPJ boleh dapat kenaikan pangkat sekiranya melanggar undang-undang.

      Delete
  9. ni ler dia klu bagi muka keling ngan cina. Mcm ni nak biar diaorg naik memerintah? Satu cita hindustan x lepas nyer la aksi dia, satu komunis asyik cucuk jer org tu kasi berapi, klu x, x kan maharaja sndri digulingkan. Mrh pown smpai cenggini bkn budaya m'sia la. Hopefully x jd la mcm ngra jiran, sikit2 perang san, bom sini, amuk situ kli cenggini budayanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, ckp btul tu. bleh kahwin 3 tau 4 bini mmg bgus~ nti mrh2 d umah jek! hana hoorey~ (ikut gaya ko "out of topic")

      Delete
    2. Silap2 kata-kata dari Hana Maroo sendiri yang boleh menyebabkan huru hara berlaku.

      Delete
    3. Tgk sendiri ape ngn umat hang sendiri...payah cari kesalahan org lain...cerminkan dr hang dulu. Dr celebriti ke pemimpin negara...semuanya sbb komo org...dari rasuah sehingga kes rogol anak sendiri..buat banci sendiri..tgk sendiri cara org hang keje..pemalas lagi. Payah condemn org dr segi kaum. Manusia tak semestinya semua sama. Baik buruk tidak bergantung pd jantina atau kaum. Kalo hang boleh cakap, kami pun bole cakap....

      Delete
    4. Hana Maroo: cakap macam budak tak sekolah

      Delete
  10. Mana manjungmari? Dah mampos ke? Ke kena lanyak oleh puak puak sendiri?

    ReplyDelete
  11. WEI MANJUNMARI HANG NI MEMANG PEMUTAR BELIT FAKTA...TGOK GAMBAQ HANG BUAT SMUA X BTOI..CUBA SMUA PERHATIKAN GAMBAR DI EDIT..KNAPA HANG NI JADI DAJAL AKHIR ZAMAN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hg lg bodo mcm babi golek tgk la video tgk edit kax mmg mkn bangkai la hg ni.

      Delete
  12. mmg kete jpj patut kena bakar..nk kejar pn biar la tmpt yg kurang org...ni tmpt yg ramai org...fikir la..tgk, ramai nyawa yg melayang..

    ReplyDelete
  13. nak tanya ni, ade kredit ke kepada tuan punya gambar2 asal ni?

    ReplyDelete
  14. assallamualaikum..tgk gambar tu..aku x berapa nak faham..kalau boleh dikupas dengan lebih lanjut..susun kenderaan dari mula..
    1. hadapan sekali kenderaan apa? JPJ
    2. lori <--- yg berhenti mengejut sebab JPJ block..lori mana satu
    3. belakang lori tu kenderaan apa? dan seterusnya
    paling aku heran kenapa kenderaan JPJ tu ada celah tu..diubah lokasi?? cuba lari dan disekat? jika dilihat posisi kenderaan JPJ tu..berada dihadapan lori yg remuk...lori tu langgar ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengkome patut jadi inspektor sahab la

      Delete
  15. Ringan dah parah? Tgk la kreta2 tu? dah hilang separuh kreta, driver cedera ringan dan parah? Kreta JPJ kena kiss belakang? ok je aku tgk kreta dia sebelum kena bakar? Ape la nak jadi ngan Malaysia ni? nasib baik aku balik sethn sekali.. tu pun ade gak kes camni... Cam maner Malaysia nak maju ngan kerajaan camni... buat citer pun x pandai.. korang nak duit sgt ni kenapa? cam dah mati bleh bawak bersama ke Neraka tu!! Duit tu pas kat anak2.. lagi la rosak.. JPJ ke, Polis ke sama je.. cam pengemis beruniform... mintak sini mintak sana.. x malu ke? meluak ko tgk penguatkuasa setan ni suma... korang tunggu la mati pastu buat satu reunion party bawah neraka tu.. serat dua x boleh buat korang kaya la bodoh...

    ReplyDelete
  16. bukan nak kata la,kadang2 segelintir(saya tak kata semua) anggota jpj yang sikapnya kurang adab dengan orang awam.berlagak tak tentu pasal bila buat road block

    ReplyDelete
  17. Dari kita online kat fb tak buat apa2,Ada baiknya sambil sambil online and sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Average ROI ialah 15% setiap bulan dari pelaburan anda.

    Link : http://malaysiauinvest.blogspot.com/

    PS : Boleh PM saya or email di myuinvestnet@gmail.com

    ReplyDelete
  18. salam sejahtera....saya ucapkan takziah kepada keluarga mangsa kemalngan ni..sy turut rasa simpati ke atas apa yg telah brlaku...usah le kita sesama sendiri bertekak dan memaki hamun sesama sendiri...sepatutnya kita berdoa agar keluarga tabah menerima dugaan ini...tak guna kita bertekak di sini...biarlah pihak yg berkenaan uruskan semuanya...kita ddk st negara...sekali lg sy ucapkan takziah ke atas family mangsa kejadian ini.

    ReplyDelete
  19. Name je admin are manjung tapi kejadian sebenar pun tak tahu...bodoh piang punya admin....

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari