boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Sunday, October 2, 2011

Alhamdulillah, Blog Manjungmari dapat dihidupkan semula..

Alhamdulillah,

Pertama-tama sekali aku bersyukur ke hadrat Allah Subhanahu wataala kerana blog akan dapat semula di pulihkan setelah keluar paparan seperti di bawah...



Pagi tadi aku pergi ke kuliah perubatan Islam di Masjid Taman Samudera, penceramah yang tidak asing lagi dari TV# dan TV9 Ustaz Sharhan Shafiee,, dapat sedikit sebanyak ilmu tentang jin syaitan dan yang seumpamanya dengan..

Balik ke rumah petang tadi, letih tak terkata, apa tak nya, pagi sebelum pergi aku hanya minum segelas horlick dengan beberapa keping biskut kraker.. Sehingga ke jam 2 ptg perut tak isi apa-apa,, namun aaku buka semak blog aku masih lagi boleh, sempat aku linkkan UTube, selesai dari tu aku tidoq sekejap...

Bangun dah masuk waktu asar, tengok hp ada sms, sifu aku hantar tanya,, blog aku pasai apa tak buka,, kena hack,, arrh, kacau.. betui ka,, aku jawab balik,, sms.., kemudian keluar ke kedai beli makanan,, lapaq lagi bro....

Bila selesai makan,, aku pun seperti biasa ON, set broadband, klik google chrome... OK,, bila klik blog aku.... maka terpapar seperti diatas...

Panik seketika... Namun alhamdulillah, aku berblog nak buat kerja-kerja menentang UMNO, UMNO yang banyak membuat kemungkaran,,, secara tak disedari aku cuba nak buka email... pun tak boleh juga,,,, ia minta bermacam kata-kata,, sehingga dua tiga kali,, baru boleh dibuka semula...

Bila email dah boleh dibuka smeula,, aku cuba klik balik blog aku.... syukur..... boleh semula..... Alhamdulillah,,

Kepada sesiapa yang empunya kerja ni semua,, takziah aku ucapkan,,, ingatlah,, sesiapa yang berkenaan tu,, hangpa buat kerja kerana UMNO.... aku buat kerja nak menentang UMNO,, kenapa aku menentang UMNO,,, sebab UMNO menghalang kerja-kerja ISLAM,,

Kalau hangpa berjaya remove sekali pun, aku tak rugi apa-apa,, sebab blog aku tak ada apa-apa kepentingan, bukan blog ada iklan masuk duit setiap bulan,, tak ada,,,

Apa nak risau,, kalau tak boleh,,, aku create blog lagi berblog lagi,,, malulah oii, inilah sikap UMNO,, tak boleh nak berhujah,,, hack blog,, tak boleh nak jawab tangkap bawa mahkamah,, saman,, apa cerita oii....

Buat lah kalau hangpa nak buat apa punn, aku hanya mengadu dan berharap pada Allah , bukan kepada makluqq, Kalau dah ketetapan aku tak boleh berblog aku redha....

Insyaallah,, nampaknya nyawa UMNO dah tak lama dah.....

Mamposss UMNO.....




10 comments:

  1. Alahamdulillah blog tuan mm dah dibuka semula, biasalah tuan mm, pengacau tetap ada... teruskan tugas tuan itu...

    ReplyDelete
  2. Alahamdulillah blog tuan mm dah dibuka semula, biasalah tuan mm, pengacau tetap ada... teruskan tugas tuan itu...

    ReplyDelete
  3. sib baik leh bukak balik.. kiki

    ReplyDelete
  4. Anony & Baginda...

    kalau puak Umnotroper rajin sangat nak jahanamkan blog aku.. silakan,,, tapi ingat,,, depa rancang, Allah juga merancang...

    Bila berlaku kejadian ni, terus aku buat persediaan,,, blog ni aku dah buat proses back-up..jadi paling kurang kalau apa-apa lagi berlaku tak lah teruk sangat...

    Puak cbertroper UMNo dgn kerja mereka, kita dengan kerja kita,, nawaitu kita nak kan Islam menang,, nawaitu mereka nak mempertahan UMNO... terpulanglah.....

    ReplyDelete
  5. pergi mampos manjung mari... bila kau mampos nanti aku akan letak kepala anjing di kubur kau....

    ReplyDelete
  6. ko kenapa,orang di atas ni..mulut macam longkang...ko cakap mcm tu kena balik kat ko...mcm mana..marah aku dgn ko..kepada manjong mari,biar saja...blog beribu boleh kita buat lagi

    ReplyDelete
  7. Salam bro MM..

    itu maknanya ujian donia saja..

    syukurlah dapat beroperasi menentang UMporNO kembali..

    Kalu bro ada masa cari Tynt SEO, free aja..untuk cari balik blog sekiranya kena hack lagi...jadi taklah hilang lenyap blog MM ni.

    ReplyDelete
  8. bang kau jangan perasan bestlah bang. Kau ingat kao punya blog ramai sangat orang ikut ke? Aku boleh potong jarilah kebanyakan yang baca ni dah menyampah dengan dakyah karut orang kecewa macam kau. Kau tau tak, orang bongkak macam kau elok kena langgar dengan lori hantu kat depan pundut tu tau! Dengan anak anak kau sekali mampus, baru kau tau.

    ReplyDelete
  9. @cincorot

    dah yg ko bace pastu ko drop komen ni apsal?xyah la bace n komen kalo ko kate blog ni mengarut..

    adeh..

    -anonimis-

    ReplyDelete
  10. bangang punya CINCOROT... cuba kau pula yg bukak blog... CINCOROT MARI.. aku nak tengok berapa ramai pula yg follow blog kau tu?

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari