boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Saturday, October 15, 2011

Kapal Selam Agosta model Ouessiant diberikan percuma kepada Malaysia, ada apa-apa ke ni....

Heboh-heboh diblog-blog pencacai UMNO mengenai sebuah lagi kapal Selam berusia lebih dari 30 tahun diberikan kepada Malaysia melalui Tv3 semalam...



Pencacai UMNO dok heboh pasai apa anak syarikat Felda yang menguruskan untuk proses membawa balik kapal ni,,, aii apa sudah jadi bro,, sendiri mau pecah lubang......mau cover itu felda nak bayar hutang kat Danaharta atau KWSP......

Mengikut cerita kapal ni diberi percuma kepada Malasyia,, ini satu lagi projek nak memperbodohkan orang melayu.... Dalam dunia perniagaan mana ada yang percuma,, tambah pula negara yang beri tu negara Kapitalis, sentiasa nak mencekik darah negara-negara membangun dunia ketida... lu orang fikirla sendiri....

Apa yang aku dok nampak....

Mungkin ini sebagai nak menutup kes dua biji kapal selam yang dibeli sebelum ini,, sebiji tenggelam tak boleh timbul, manakala sebiji lagi timbul tak mau tenggelam...

Atau pun juga,, ini strategi bisnes negara kapitalis, huloq sekupang lepas tu tarik balik seratus,, ia bagi kapal selam yang dah berusia lebih 30 tahun secara percuma,, betui lah percuma,,, selepas tu, biasalah kapal second hand... penyelenggaraan kapal tu,, boleh kah dapat alat ganti di kedai spare-part atau alat ganti terpakai kat kedai keling botol jalan Bendahara Ipoh,,,

Tak ada punya,,, kut mana pun kena cari kat sole agent atau pihak pengeluar kapal tu,, itu jam baru kira.... siapa mau bayar...duit rakyat lagi,,, ini siapa punya projek pulak ni,, tau-tau dah bawa balik aja,, tak heboh-heboh pun......



2 comments:

  1. MAMAK ZAMBRY JILAT TELOR NAJIBOctober 15, 2011 at 8:16 AM

    DIA ORANG INGAT,,SPARE PART SUBMARINE TU BOLEH DAPAT KAT MANJUNG TAKPUN KAT KEDAI KELING BOTOL SITIAWAN KE...2ND HAND 30TAHUN..SATU LAGI BANGKAI BERNYAWA YG AKAN DISARA OLEH DUIT PEMBAYAR CUKAI BODOH TERMASUK AKU JUGAK

    ReplyDelete
  2. depa bagi free suruh buat pameran. kat tempat depa dah takdak ruang kot.

    biasalaa.. melayu kan suka benda free.. dapat besi buruk free pun nak canang satu dunia.

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari