boikot

boikot

Segarkan ingatan anda...

Segarkan ingatan anda...

Monday, May 11, 2009

Laporan Terkini - Dari Komentar blog..

Apakah kerana ini Bangunan SUK Di Kunci dengan Rapat..mungkin tawaran lelong Camry yang paling di risaunya... Terima kasih aro..


Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengumumkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar sah Perak setelah digugurkan jawatan tersebut awal bulan lalu.


Mahkamah juga memutuskan menteri besar BN Datuk Seri Zambry Abdul Kadir dan enam exconya mengosongkan dengan kadar segera pejabat mereka - di Bangunan Perak Darul Ridzuan di Ipoh.

Dalam penghakimannya, hakim Abdul Aziz Abd Rahim berkata seseorang menteri besar hanya boleh dipecat melalui undi tidak percaya di DUN, seperti kes Stephen Kalong Ningkan.

Hakim menambah, dalam kes pelucutan Mohamad Nizar, tiada persidangan dewan diadakan untuk meluluskan usul sedemikian.

Dalam penghakimannya, Abdul Aziz berkata jika Sultan Perak mahu meletakkan Mohamad Nizar meletakkan jawatan, maka baginda sepatutnya mengambil sidang DUN untuk mengemukakan usul tersebut.

Permohonan peguam Zambry, Cecil Abraham untuk menangguhkan penghakiman tersebut ditolak oleh mahkamah.

Mengulas kemenangannya, menteri besar Pakatan Rakyat itu berkata beliau akan menghadap Sultan Perak berhubung penghakiman mahkamah tersebut.c
2 comments:

  1. Kan aku dah kata dah,, mesti menang punya...

    ReplyDelete
  2. hahahah alhamdulillah... pasni PEMUDAH UMNO nak g wat piket ramai dan berarak ke balai polis untuk buat report MAHKAMAH DERHAKA... hahaha... ade brani ke mereka?

    ReplyDelete

Kazim belasah Manjongmari..

Iklan Manjungmari